12 mei 2014

Campagne Europese verkiezingen

Europese verkiezingen

Donderdag 22 mei 2014 zijn de Europese verkiezingen! Er wordt een lage opkomst verwacht, waardoor iedere stem van nog grotere waarde is. Wij moedigen u dan ook van harte aan om te gaan stemmen op ons CDA. Hieronder zullen wij kort een paar belangrijke CDA-standpunten belichten en Marc Wiggers, kandidaat Europarlementariër die geboren en getogen in Warnsveld en Zutphen is, aan u voorstellen in een kort interview.

CDA standpunten 

Het CDA wil een beter Europa, dat niets onnodig regelt en sterk is waar nodig.

Het CDA wil een eerlijke economie. We moeten in Europa trouw blijven aan onze eigen identiteit. Het CDA wil daarom terug naar een evenwichtige markteconomie waarbij mensen centraal staan, de lange termijn weer telt, de economieën in Europa op orde zijn en verantwoordelijkheid voor en in de samenleving een rol speelt.

Het CDA kiest voor de toekomst van onze kinderen. De lange termijn boven de korte termijn. Daarom moeten ontwikkelingen worden gestimuleerd die aansluiten op de behoeften van het heden zonder de mogelijkheden van toekomstige generaties om in hun eigen behoefte te voorzien in gevaar brengen. Het CDA zet zich daarom in voor voedselzekerheid, een duurzame economie, een veilige samenleving en het klimaat.

Het gehele programma kunt u raadplegen via: www.cda.nl/fileadmin/CDA/Documenten/2014/VKPEU_2014_.pdf.

Marc Wiggers, nr. 20 op de lijst

Kunt u iets vertellen over uw jaren in Zutphen en Warnsveld?

Ik ben in 1979 geboren in het Spitaal in Warnsveld en groeide op in Zutphen. Mijn basisschool was de John F. Kennedy School. Ik judode in het centrum van Zutphen, tenniste bij LTC en leerde – net zoals velen – schaatsen op de Grote Gracht. Toen ik 10 jaar was verhuisden wij van Zutphen naar Warnsveld. Ik ging naar het Baudartius College en hockeyde bij de MHCZ. Ik heb hele goede herinneringen aan die tijd, zoals de aankomst van Sinterklaas op de IJsselkade en mijn eerste biertjes in Café de Spaan. Op mijn 19e ben ik - na een jaar work and travel in Australië – in Utrecht rechten gaan studeren. Ik heb nog steeds veel vrienden uit mijn Zutphense en Warnsveldse tijd en voel me nog altijd zeer verbonden met Zutphen en Warnsveld.

Wat is u favoriete winkel in Zutphen/Warnsveld?

Ik ben dol op de thee van de Pelikaan. Echte Zutphense trots. Maar een ijsje bij Talamini blijf ik ook heerlijk vinden. Mijn eerste bijbaantje was overigens het verkopen van ijs op de ijskar van Talamini.

Hoe kijkt u tegen de Europese Unie aan?

De Europese Unie is en blijft belangrijk voor ons, maar ik begrijp goed dat sommige mensen teleurgesteld zijn in de Europese Unie. Door de economische en financiële crisis zijn zwaktes van de Europese Unie blootgelegd. Velen zijn door de crisis hard getroffen. In Nederland alleen al zijn bijna 700.000 mensen werkloos, maar de Europese Unie de rug toe keren is voor mij niet de oplossing. Ons afzonderen van de landen om ons heen, leidt tot isolatie en meer problemen. Wel moeten we leren van onze fouten en samen zorgen voor een beter Europa. Een Europa dat banen oplevert en duurzame groei doormaakt. Een Europa waar mensen tot hun recht kunnen komen. Dat kan, want de Europese Unie heeft daar in het verleden ook voor gezorgd. Net zoals de Europese Unie onze vrede, veiligheid, democratie, gelijkheid en mensenrechten heeft gewaarborgd.

Ik wil me inzetten voor:

meer banen en een krachtige Nederlandse economie;

een slanke en sterke Europese Unie;

Nederlandse innovatie in Europa;

goed onderwijs voor iedereen;

een duurzaam Europa waarin ieder mens telt.

Niet alleen voor ons zelf, maar ook voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.

Gaan wij u de komende tijd nog zien in Zutphen voor uw campagne?

Zaterdag 17 mei 2014 ben ik met de Zutphense en Warnsveldse afdeling in het centrum van Zutphen te vinden. Ik kijk hier zeer naar uit en hoop van harte u allen te mogen ontmoeten!

Zie voor meer informatie over Marc Wiggers www.marcwiggers.nl en https://www.facebook.com/MarcWiggersCDA.  

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.