13 december 2020

Mark Purperhart versterkt fractie CDA Zutphen-Warnsveld

Op maandag 14 december 2020  is Mark Purperhart geïnstalleerd als forumlid voor CDA Zutphen-Warnsveld. We zijn heel blij dat Mark met zijn talent en ambitie de fractie komt versterken! Naast zijn werk als forumlid is Mark onder andere initiatiefnemer en begeleider van de Zutphense Jongerenadviesraad, lid van de Nederlandse Unesco Jongerencommissie, ambassadeur van het Westerborkpad en zit hij in het laatste jaar van zijn mbo-opleiding Ondernemer Retail, niveau 4.

Even voorstellen 
Mijn naam is Mark Purperhart, 24 jaar, en het is alweer één jaar geleden dat ik lid ben geworden van CDA Zutphen-Warnsveld. Niet wetende waar ik een jaar later zou belanden ben ik enorm trots, blij en opgewonden om nu deel uit te maken van de CDA fractie. Ik sta te popelen om, samen met de fractie en het bestuur, van het CDA een van de grootste partijen in Zutphen te maken in het jaar 2022. Om dat werkelijkheid te maken zullen we het SAMEN moeten doen. Als ik iets heb geleerd van mijn studie E-commerce Ondernemer, is het dat je stappen moet zetten om je doelstellingen te bereiken. Laat het niet alleen bij ideeën en plannen, maar voer ze ook uit.

Waarom het CDA?
Ik moet altijd grinniken wanneer ik deze vraag krijg. Want de mensen die het vragen, verwachten altijd één bepaald antwoord. En ik geef dat antwoord niet. Het was een onderbuikgevoel. Iets zei mij dat CDA het beste bij mij past. En het blijkt waar te zijn. Ik heb het vertrouwen en geloof dat ik hier de gelegenheid krijg om te groeien en een maatschappelijk en politieke bijdrage kan leveren. En de eerste stappen zijn al gezet.

God, familie en kerk
Ik geloof in deze uitspraken: Zorg voor elkaar, Samen doen we het. In alles wat wij willen bereiken hebben we elkaar nodig. En dan maakt het helemaal niet uit wat waar je vandaan komt, het maakt niet uit wat je geschiedenis is. We hebben elkaar nodig, willen wij een verschil maken in ons eigen leven en dat van een ander. Daarom zijn God, familie en de kerk voor mij enorm belangrijk. Los van dat ik een christen ben. Alle drie passen ze bij de uitspraken waar ik in geloof. En dat is een van de redenen dat ze bovenaan op mijn prioriteitenlijst staan.

Ik probeer de bijbel te hanteren bij de keuzes die ik maak. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Als christen is het een uitdaging om tegen de stroom in te gaan. Anders te denken, anders te doen, anders te praten en anders te handelen. Maar je weet dat je het juiste wilt doen. Voor familie en kerk geldt beide: Soms komen we in een situatie terecht dat het tegenzit, dat het even niet lekker loopt. Maar je weet dat je mensen om je heen hebt die je kunt vertrouwen. Je weet dat deze mensen altijd voor je klaar staan en daarom durf je een bepaalde stap te maken. En dat is het gevoel dat CDA mij geeft en hopelijk kunnen wij dit gevoel overdragen aan anderen. Anderen die niet op ons stemmen, anderen die niet in God geloven. Anderen die in Nederland wonen zonder familie. Anderen die wel een familie hebben maar er geen waarde aan hechten. Als dat ons lukt, dan bereiken we al zo veel.

Wat vind je leuk?
Aan het eind van de dag kijk ik graag naar series of game ik even. Een aantal jaar geleden zat ik in een rapgroep, we traden door het hele land op. Dus ik hou me af en toe nog bezig met muziek. Als de coronamaatregelen het weer toelaten zou ik graag een muziekfeest willen organiseren waar de leden van CDA Zutphen-Warnsveld naar toe kunnen komen om van muziek te genieten.

Als je mensen moest overtuigen om een Surinaams gerecht te proberen, welk gerecht zou je ze dan aanraden?
Begin december 2020 kwamen de schoonouders van mijn broer bij ons eten. Zij pionieren in China en waren voor een kort verblijf terug in Nederland. Mijn ouders hadden roti voorbereid. En wat je China niet kunt vinden is een gerecht als roti. Ik raad iedereen aan een keer roti te proberen. 

Marks citaten voor 2021
Martin Luther King jr.
Als we vooruit willen, dan moeten we terug en die kostbare waarde herontdekken, dat alle realiteit berust op morele funderingen en dat alle realiteit geestelijke controle behoeft.
1 Petrus 1:7
Door die moeilijkheden en problemen wordt uw geloof op de proef gesteld, zodat zal blijken of het echt is of niet. Want ook goud, dat kan vergaan en lang niet zoveel waard is als geloof, wordt in het vuur gesmolten om te zien of het wel echt is. Wel, als uw geloof het vuur van de beproevingen kan doorstaan, zal Jezus Christus bij zijn terugkeer geëerd en geprezen worden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.