18 maart 2014

Ruth Peetoom bezoekt Zutphen

Op dinsdag 18 maart heeft de fractie van het CDA Zutphen-Warnsveld samen met de landelijk CDA partijvoorzitter Ruth Peetoom een bezoek gebracht aan Het Dagelijks Bestaan. Het Dagelijks Bestaan heeft het afgelopen weekend alle Zutphense politieke partijen uitgedaagd om een antwoord te geven op een aantal dringende vragen. Het CDA Zutphen-Warnsveld is deze uitdaging vol aangegaan en heeft Ruth Peetoom uitgenodigd om samen met de fractie een bezoek te brengen aan Het Dagelijks Bestaan. Ruth Peetoom heeft met de initiatiefnemers Karel Overbeek en An de Cock en een aantal jongeren een goed gesprek gehad en heeft toegezegd om de lastige positie van jongeren tussen 17 en 26 mee te nemen naar Den Haag en daar te bespreken met Mona Keijzer (woordvoerder Zorg van het CDA).

 

Concrete steun nodig voor Het Dagelijks Bestaan

De aanleiding voor het bezoek aan Het Dagelijks Bestaan van het CDA was de uitdaging die Het Dagelijks Bestaan het afgelopen weekend aan de Zutphense politieke partijen heeft voorgelegd. De grote vraag aan de negen partijen was: hoe kunt u Het Dagelijks Bestaan niet alleen met de mond,  maar ook concreet steunen? Deze concrete steun bestaat voor HDB uit drie punten. Allereerst: de sloop van woningen op de Mars uitstellen. In de tweede plaats HDB door de eerste lastige jaren van de transitie op het gebied van de jeugdzorg te leiden. En ten derde: meewerken om duurzame lokale ondernemingen op te richten en zo jeugdwerkeloosheid te bestrijden.

 

Actie CDA Zutphen-Warnsveld

Het CDA Zutphen-Warnsveld gaat deze uitdaging graag aan en wil zich verdiepen en inzetten voor Het Dagelijks Bestaan. Om snel te kunnen reageren heeft het CDA haar landelijk voorzitter, Ruth Peetoom, uitgenodigd om het HDB te bezoeken. Op dinsdag 18 maart heeft zij daarom samen met de fractie van het CDA Zutphen-Warnsveld een bezoek gebracht aan de locatie aan de Veerstraat.

 

Na een korte toelichting door Karel Overbeek, An de Cock en diverse jongeren ontstond een prettig kringgesprek. Ruth Peetoom heeft toegezegd om de lastige positie van jongeren tussen 17 en 26 mee te nemen naar Den Haag en daar te bespreken met Mona Keijzer (woordvoerder Zorg van het CDA). Op deze manier helpt de lokale politiek het landelijk beleid vorm te geven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.