André Nijenhuis

Forumlid

 

Als jongste van 11 kinderen ben ik geboren in Warnsveld. Na mijn opleidingen ben ik in 1980 in de binnenstad van Zutphen gaan wonen, eerst in de Halterstraat en later met mijn echtgenote in de Beekstraat. Daar hebben we tot 2006 gewoond met onze 3 zonen. Sindsdien weer in het oude gedeelte van Warnsveld, waar we voor mijn schoonouders mantelzorger zijn.
35 jaar als zelfstandig ondernemer waarvan de laatste 17 jaren  in de zonne-energie en andere duurzame toepassingen, voel ik mij daarin als een vis in het water. Omdat ik zeer betrokken ben ook voor mijzelf maar ook anderen te helpen een zo klein mogelijk ‘voetprint’ op deze aarde te hebben, voel ik me geroepen iets terug te mogen doen om deze aarde langer mooier leefbaarder te houden voor ons nageslacht.
Via een raadslid ben ik gevraagd  de verlichting op de skatebaan energieneutraal te maken. Dat was mijn eerste contact met de Zutphense politiek. Daarna ben ik gevraagd om met mijn kennis de fractie te helpen en bijeenkomsten te organiseren zoals de Klimaattop in Zutphen. Ik heb de stap naar het CDA Zutphen-Warnsveld gemaakt omdat ik overtuigd ben dat  God onze aarde gemaakt heeft zoals beschreven staat in de Bijbel. In de gesprekken in de hal van het oude stadhuis ervaarde ik dat de fractieleden van het CDA een zeer positief mensbeeld hebben en een grote sociale betrokkenheid met de armste in onze gemeente, de “sociale duurzaamheid”.
Het belang van mensen gaat boven de partijbelangen en dat is o.a. de reden dat ik me daar thuis voel.
Zo vullen we elkaar nu goed aan onder de overkoepelde benaming “Rentmeesterschap” waar niet alleen een duurzame samenleving centraal staat maar een economisch sterk Zutphen en Warnsveld. Zo zet ik mij op de achtergrond op diverse zaken in.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.