Hein Brunsveld

Fractievoorzitter CDA

Mijn naam is Hein Brunsveld, 44 jaar geleden geboren in deze mooie stad; ik ben dus een echte Zutphenees. Op dit moment woon ik al vele jaren met plezier in De Hoven. Behalve trotse vader van 3 kinderen ben ik in het dagelijks leven werkzaam als manager bij een groothandel in binnen- en buitendeuren.

Mijn grote uitdaging voor de komende periode ligt opgesloten in het woord “duurzaamheid”. 

Duurzaamheid betekent voor mij op de eerste plaats zorg voor de aarde en  voor de omgeving om ons heen. We moeten de aarde op een goede manier achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. Dat betekent stoppen met het uitputten van de aarde en de omslag maken naar het gebruik van duurzame energie. Daarom gaan we in Zutphen en Warnsveld aan de slag om energieneutraal te worden.

Maar daarnaast staat duurzaamheid voor mij ook voor sociale duurzaamheid. Dat betekent dat ik me inzet voor schone en veilige buurten en wijken; waar het prettig wonen en werken is. Met praktische voorzieningen zoals duidelijke bewegwijzering, toiletten en buurtpreventie. Maar ook zet ik me in voor het in stand houden van (sport)verenigingen en vrijwilligers. De pijlers van onze samenleving.

Dit speelt heel concreet in De Hoven. Om deze wijk toekomstbestendig te maken is het nodig om te investeren in een MultiFunctioneelCentrum (MFC), een soort buurthuis. Maar het is ook nodig om jonge gezinnen naar de wijk te krijgen zodat de school en verenigingen voldoende nieuwe aanwas krijgen en zo behouden kunnen blijven.


Met elkaar bouwen we aan een duurzame samenleving van Zutphen en Warnsveld en ik nodig je uit om mee te doen! Doe je ook mee?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.