Jaco Geurts (1970) is getrouwd, hij woont met zijn vrouw en hun twee kinderen in Voorthuizen, op de grens van de Veluwe en Gelderse Vallei.

Na mijn middelbare schoolopleiding (MTS Werktuigbouwkunde richting bedrijfskunde) was ik zo'n twaalf jaar werkzaam in de machinebouw als werkvoorbereider en inkoper. Door te trouwen met een boerendochter kon ik ook in het boerenbedrijf aan de slag. Als veehouder en als belangenbehartiger van boeren ben ik vertrouwd geraakt met alle aspecten van de agrarische sector. Daarnaast ben ik tussendoor afgestudeerd als rentmeester.

In 2006 werd ik actief in de politiek, als gemeenteraadslid in Barneveld. In 2010 werd ik daar fractievoorzitter van het CDA. Mijn ambitie om actief te worden in de politiek heb ik van huis uit meegekregen. Ik zet me graag in voor de belangen van boeren en ondernemers en voor een duurzame toekomst voor de agrarische sector. Als er ergens problemen spelen ga ik het liefst zelf ter plekke poolshoogte nemen. Dat is de beste manier om voor mensen echt iets te betekenen.

Woordvoerder op de volgende terreinen: Eerste woordvoerder Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (plattelandsbeleid, krimp), I&W (Water).

Nieuws

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.