Het CDA is trots op de Nederlandse boeren, tuinders en vissers. Wij willen dat landbouw in Nederland toekomst heeft. Dat is belangrijk voor onze voedselzekerheid en omdat landbouw een belangrijke bijdrage levert aan onze economie.

Daarom zet het CDA in op drie belangrijke zaken voor onze boeren, tuinders en vissers:

 1. Een eerlijk inkomen. Als wij landbouwer, tuinder en visserman willen stimuleren om door te gaan, dan is het noodzakelijk dat zij een eerlijke boterham, een eerlijk inkomen kunnen verdienen.
 2. Vertrouwen voor de toekomst. Als we niets doen, verdwijnen er in de komende jaren 15.000 land- en tuinbouwbedrijven. Jongeren worden ontmoedigd om het bedrijf over te nemen. Het kabinet staat erbij en kijkt ernaar.
 3. Minder regels. We moeten vertrouwen geven aan onze agrarische sector. Nu worden deze ondernemers belemmerd in hun werk door veel regels.

Stem Jaco Geurts voor boerenverstand in de Tweede Kamer!

 • Eerlijk inkomen

  Bijna de helft van de bedrijven binnen het MKB heeft veel moeite met de lange loondoorbetaling bij ziekte van werknemers. Het CDA vindt het goed dat werknemers niet tussen wal en schip vallen bij ziekte, maar merkt ook dat ondernemers hierdoor afgeschrikt worden om personeel aan te nemen.

 • Toekomstbestendig

  Sinds de crisis krijgen MKB-ers heel moeilijk krediet bij een bank. #Mulderonderneemt een initiatiefswetsvoorstel dat het mogelijk maakt dat ondernemers elkaar geld kunnen lenen door middel van een kredietunie.

 • Minder regels

  Het CDA wil minder administratieve lasten voor ondernemers. Ondernemers zijn heel belangrijk voor de economie: ze zorgen voor werkgelegenheid en groeiende welvaart. #Mulderonderneemt continu actie tegen het bureaucratische monster dat Den Haag heet.

Social media

Stel hier uw vraag of geef uw tip

Contact

* Verplicht veld

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.