04 januari 2017

Minisymposium Ouderenzorg, 13 januari 2017

Op vrijdagmiddag 13 januari 2017 organiseert CDA Groningen een minisymposium over Ouderenzorg. Geen onderwerp dat in de media zo veel besproken wordt, en daarmee zo de politieke agenda's beheerst, als 'De zorg voor onze ouderen’. Met name de gemeenten zijn voor een groot deel verantwoordelijk om deze zorg voor ouderen goed te organiseren, en zorgondernemers goed te faciliteren. Goede zorg? Hoe doe je dat?

Prof dr Joris Slaets presenteert zijn visie op ouderenzorg. Hij is hoogleraar ouderenzorg Leyden-academy, voorheen aan de RUG te Groningen.

“Niet alleen de goede gezondheid bepaalt kwaliteit van leven, ook leefplezier en welbevinden hebben daar grote invloed op. De mens achter de cliënt, daar draait het om. Ik heb een enorme drive om professionals te helpen bij die omslag”.

Dr. M.B.A. Ismay Kremers is sectormanager Zorg bij Vredewold zorginstelling te Leek. Zij zoemt in op de huidige stand van zaken en de problemen in de hedendaagse praktijk.

“Rode draad in mijn carrière is de interesse voor de ouderenzorg in combinatie met kwaliteitsverbetering. Hoe kun je hulpverleners coachen in de omgang met hun cliënten en hoe weet je of er ook echt iets verandert?”

Mariette Brouwer is directeur van woonzorgcentrum Zuidlaarder Hout. Zij deelt haar ervaring met een nieuw zorgconcept en hoe dit tot stand is gekomen.

Een bijzonder actueel en boeiend symposium dat u niet missen mag.

Noteer daarom vast in uw agenda:

-        vrijdag 13 januari 2017

-        van 16.00 tot 18.00 uur

-        Zalencentrum De Bolder, Molenberg 13, Delfzijl

Aansluitend houdt CDA Groningen op dezelfde locatie haar nieuwjaarsreceptie.

We hopen velen van u te kunnen begroeten, inclusief gasten die op welke wijze dan ook betrokken zijn bij de zorg voor ouderen.

Aanmelden is wel nodig en kan via:
[email protected] of telefonisch bij
Annelien de Winter, tel. 0598 45 05 79

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.