De begroting voor 2018 is vandaag vastgesteld in de Statenvergadering. Fractievoorzitter Ronald Knegt vatte de begroting bondig samen: "Kort en goed, het document ziet er tip-top uit!"

Aandachtspunten

Ronald Knegt benoemde een aantal aandachtspunten. De bereikbaarheid van het Westerkwartier is een thema wat erg leeft in de achterban van het CDA. Het CDA is dan ook blij dat dit thema de aandacht heeft van de gedeputeerde. Daarnaast gaf Ronald Knegt zijn steun aan de lobby voor een aquaduct in de N33 bij Appingendam, een initiatief van Wethouder Rijzebol uit Delfzijl.

Motie

Het CDA heeft tijdens de behandeling van de begroting een motie met negen andere partijen ingediend om er voor te zorgen dat plannen rond de gaswinning (bijvoorbeeld het Meerjarenplan) niet "met stoom en kokend water" door de Staten vastgesteld moeten worden. In de motie wordt een termijn van 4 weken genoemd waarin de Staten de plannen goed kan beoordelen. "De tijd die nu gegeven wordt aan de democratische dragende partijen voor de goedkeuring van het uitvoeringsprogramma voor de aanpak van het bevingsdossier in de brede zin van het woord / dossier is echt te kort." aldus Ronald Knegt.

Lees hier de motie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.