26 januari 2019

Spoorlijn Veendam-Stadskanaal keihard nodig voor de regio!

Het CDA wil dat er nog vóór de Provinciale Statenverkiezingen in maart wordt besloten om de spoorlijn van Veendam richting Stadskanaal te realiseren. Dit standpunt werd gisteren nóg eens bekrachtigd tijdens een werkbezoek aan Stadskanaal door een afvaardiging van de CDA Statenfractie.

Tijdens het werkbezoek werd gesproken met diverse ondernemers uit de gemeente Stadskanaal. Bert Timmermans is één van deze ondernemers. Hij heeft zich de afgelopen jaren ingezet om het voormalig Philips terrein om te vormen tot een broeiplaats voor innovatieve bedrijven op het gebied van duurzaamheid. Volgens hem is de spoorlijn keihard nodig om de regio een boost te geven.

Statenlid Robert de Wit herkent de noodzaak: “Naast inwoners hebben ook bedrijven die in deze regio gevestigd zijn veel baat bij een goede spoorverbinding om personeel en studenten aan zich te binden. Een goede toegankelijkheid vanuit de stad is daarom een must.” Bert Timmermans heeft al een compleet plan liggen. Zo moet een deel van het oude Phillips gebouw omgebouwd worden tot een geweldig OV-transferium. “Iedereen wil het en we hebben de ruimte” aldus Timmermans.

Het bedrijventerrein lag er na het vertrek van Phillips niet goed bij. Ondernemers en de verschillende overheden zijn vervolgens samen aan de slag gegaan om dit gebied nieuw leven in te blazen, en met succes. Volgens Bert Timmermans is de spoorweg een bekroning: "De spoorlijn is de laatste stap die een kers op de taart zou zijn".

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.