Gezocht: Groningers die tijd en energie willen geven om de inwoners van de provincie Groningen te vertegenwoordigen.

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de nieuwe Provinciale Staten van Groningen. CDA provincie Groningen zoekt Groningers die zich kandidaat willen stellen .

Functieomschrijving

Als CDA Statenlid sta je voor een aantal bijzondere uitdagingen. Zo ben je een volksvertegenwoordiger die het actief betrekken van inwoners bij het provinciaal beleid belangrijk vindt. Je legt actief én publiekelijk verantwoording af over het provinciaal functioneren én de CDA opvattingen daarover. Je hebt een antenne heeft voor wat de bevolking belangrijk vindt. Soms zie je het als jouw taak om tussen de verschillende partijen, zoals belangengroepen, andere statenleden, gedeputeerden en het ambtenarenapparaat, zaken voor elkaar te boksen. Je schroomt niet om gedeputeerde staten actief en kritisch te controleren. Tegelijk sta je voor genomen besluiten en ben je niet te beroerd nog eens uit te leggen hoe die besluiten tot stand zijn gekomen. Bovendien maak je deel uit van een betrokken en enthousiast team dat het CDA gedachtegoed wil uitdragen. Kortom, het statenlid kent vele rollen!

Profiel

Deze veelzijdigheid van het statenlid vraagt om nogal wat vaardigheden én tijd. Het is belangrijk dat je nieuwsgierig, leergierig, en maatschappelijk betrokken bent. Verder is het belangrijk dat je bereidt en in staat bent nieuwe vaardigheden te leren.

Je hebt een streepje voor als je

  • je kunt inleven in de verhalen en standpunten van anderen;

  • binnen en buiten de fractie je eigen mening over provinciale aangelegenheden

    kunt vormen;

  • in staat bent contacten (netwerken) op te zetten;

  • openbare discussie niet uit de weg gaat, maar ook ruimte laat voor tegenargumenten;

  • kunt incasseren en relativeren;

  • anders durft te denken en te doen;

  • een open houding hebt ten aanzien van nieuwe ideeën van anderen.

En niet geheel onbelangrijk. Ben je lid van het CDA of bereid dat op korte termijn te worden? Dan ben jij de man of vrouw die wij zoeken!

Voor meer informatie over het profiel verwijzen wij je naar de bijlage. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Chris Wessels, secretaris van CDA provincie Groningen via [email protected] of (06) 13 08 29 17.

Solliciteren? Dat kan via het sollicitatieformulier. Stuur deze per e-mail voor 1 mei naar [email protected].

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.