Gisteren heeft het CDA een werkbezoek gebracht aan Oldehove, Aduard en Tolbert. Een bezoek aan topondernemers die keihard werken voor en met de regio, en met ambitieuze plannen komen. Daarnaast hebben we Tineke Kingma ontmoet. Een indrukwekkende kennismaking met een persoon die een ongekende kracht heeft om door te gaan.

Trots op de landbouw

De dag begon bij Mechielsen in Oldehove. Een prachtig bedrijf waar ongeveer 70 mensen werken met passie voor de landbouw. Een branche waarin je keihard moet werken en waar de uitdagingen behoorlijk kunnen zijn. Maar deze ondernemer in hart en nieren gaat keihard aan de slag om die uitdagingen tot een succes te maken.

Topmanege in Tolbert

Het CDA is ook op bezoek geweest bij Westerkwartier Paardenkwartier”. Hier liggen ambitieuze plannen voor een Hippisch Centrum in combinatie met een praktijk-leercentrum. Doel is het centrum volledig gerund gaat worden door leerlingen op alle niveaus. Daarnaast kunnen de plannen een boost betekenen voor de omgeving en de werkgelegenheid.

Gevallen, maar niet gebroken

Het verhaal wat toch het meeste is bijgebleven is het verhaal van Tineke Kingma. Ze gaf een korte presentatie in Hotel/Restaurant Aduard, het bedrijf van haar familie. Tineke heeft in 2006 een ernstig ongeluk gehad tijdens het paardrijden. Door het ongeval heeft ze in coma gelegen en heeft ze meer dan een jaar moeten revalideren. Waar wij als CDA als motto hebben “Samen aan de slag voor Groningen”, moest Tineke aan de slag met haarzelf, om weer te leren lopen, praten en te eten. Dit heeft Tineke aangepakt met een ongekende dosis positieve energie. Hier overheen kreeg Tineke ook nog de diagnose MS. Maar haar positieve energie lijkt onuitputtelijk, en daarom gaat ze de Mont Ventoux beklimmen.

We maken niet vaak reclame, maar nu is er toch duidelijk een uitzondering. 26 april wordt er een veiling gehouden om de actie die Tineke opzet tegen MS te financieren. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.