Even voorstellen: Allart Veentjer

In onze blogs stellen we graag onze (kandidaat-) raadsleden aan u voor, als opwarmertje voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. De kandidaten geven een kijkje in hun dagelijks leven en delen hun politieke ambities met de inwoners van de gemeente Delfzijl. Deze week bestuursvoorzitter en nummer 4 op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, Allart Veentjer.

Graag stel ik mijzelf aan u voor; mijn naam is Allart Veentjer, 34 jaar en ik woon in Delfzijl aan de gracht, niet ver van de oude zeevaartschool en het gemeentehuis. Ik ben geboren en getogen in Delfzijl en heb vroeger altijd met veel plezier gewoond in de woonwijk tegenover het Delfzicht ziekenhuis. 

Wat voor werk doe je?
Ik werk inmiddels alweer bijna tien jaar bij KPN, daar hou ik mij bezig met alle ontwikkelingen die met online, social media en de website te maken hebben. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te wielrennen, gezellig op pad te gaan met vrienden of thuis op de bank lekker een serie op Netflix te kijken. Uiteraard ben ik in mijn vrije tijd ook graag actief voor het CDA en de lokale politiek in Delfzijl.

Welke plaats sta je?
Voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen sta ik op de 4e plaats op de CDA-kandidatenlijst. Het CDA heeft gekozen voor een mooie combinatie van ervaren politici op de eerste twee plaatsen en twee jongen kandidaten met het oog op de toekomst op de plaatsen 3 en 4. De afgelopen periode heb ik als ondersteuning van onze fractieleden mij de politieke onderwerpen van de afgelopen jaren eigen mogen maken, op die manier krijg je een mooi inzicht wat het raadswerk inhoudt.

Waarom het CDA?
Het CDA vind ik een betrouwbare en stabiele partij, waarbij het respect en de omgang met mensen voorop staat. Ik ben in de politiek gegaan om de mensen in onze samenleving te helpen met hun zorgen of problemen en biedt dan ook graag een luisterend oor. Maar naast luisteren is het nog belangrijker om actie te ondernemen, niet alleen praten maar constructief met andere mensen aan de slag gaan voor een betere toekomst van Delfzijl en onze regio. Om dingen te bereiken zullen we wel keuzes moeten maken, dat betekent dat je soms ook mensen teleur moet stellen, maar uiteindelijk strijden we wel voor een gezamenlijk doel, een leefbare en toekomst bestendige gemeente.  

Als ik morgen meteen 1 ding kon veranderen…
We leven momenteel in een periode waarin technologie onze samenleving sterk beïnvloed. Auto’s worden steeds duurzamer, huizen worden energie neutraal gebouwd en steeds meer consumenten kopen producten online. Deze ontwikkelingen bieden kansen! Ik zou het goed vinden als Delfzijl en de omliggende gemeenten in de regio investeren in deze technologieën en kleine bedrijven / startups ondersteunen om mee te bouwen aan de toekomst van ons leefgebied. Samenwerking is hierbij van groot belang, want alleen met elkaars hulp kunnen we goede stappen maken. Naast technologische ontwikkelingen zie ik ook mooie ontwikkelingen in onze samenleving ontstaan. Inwoners die zich samen sterk maken voor de voorzieningen in hun dorp en bijvoorbeeld een dorpshuis openhouden. We noemen dat met een deftig woord “participatie”. Deze ontwikkelingen juich ik zeer toe, mensen zijn namelijk met elkaar perfect in staat om projecten te lanceren die goed zijn voor de leefbaarheid en economie in onze regio. Wederom is samenwerking het toverwoord, dat is dan ook het devies wat ik de komende jaren uit wil dragen, met elkaar deze regio weer toekomst geven.   

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.