08 december 2017

CDA vecht voor ouderenzorg in 2018

In 2018 moeten onze ouderen ervaren dat er 435 miljoen extra wordt geïnvesteerd in de ouderenzorg. Dat zei CDA minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vanochtend in de Telegraaf. “Als oma er volgend jaar niks van merkt, dan hebben we het niet goed gedaan”.

De minister wil de komende maanden een ’Pact voor de ouderenzorg’ sluiten met alle organisaties die met deze zorg te maken hebben. Het verenigen van alle partijen die betrokken zijn in één ‘pact voor de ouderenzorg’ is wat De Jonge betreft de beste manier om richting te geven en uiteindelijk resultaten te boeken.

Wat wil Hugo de Jonge bereiken in 2018
- De stijgende eenzaamheid onder ouderen verminderen.
- Zorgen dat ouderen langer thuis willen en kunnen blijven wonen, met de juiste zorg en ondersteuning;
- Verbeteren van de verpleeghuiszorg zo dat ouderen er de juiste zorg krijgen en de aandacht die zij verdienen, zoveel mogelijk vergelijkbaar met thuis.
- Gezamenlijk ervoor zorgen dat ouderen volwaardig deel uit blijven maken van onze samenleving.

Zorg in Delfzijl
Ook in de gemeente Delfzijl heeft de zorg voor ouderen grote prioriteit voor het CDA. Lijsttrekker Piet van Hoogdalem: “De afgelopen jaren hebben we gevochten voor het behouden van het ziekenhuis in Delfzijl, dit is door vele redenen niet gelukt, nu moeten we vechten voor goede zorg in onze gemeente”. Momenteel wordt er gebouwd aan een nieuwe huisartsenpost in het oude postkantoor in de havenstad, naast huisartsen zal deze plek ook dienstdoen voor verder onderzoek door medisch specialisten.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.