14 mei 2017

Gezondheidscentrum Delfzijl in oude postkantoor

Begin volgend jaar sluit het Delfzicht ziekenhuis, na bijna 50 jaar dienst, zijn deuren. Met de bouw van een nieuw ziekenhuis vlakbij Scheemda, heeft de Ommelander ziekenhuis groep besloten de ziekenhuizen in Winschoten en Delfzijl niet langer open te houden. Om de inwoners van Delfzijl toch adequate zorg te kunnen bieden, komt er in het oude postkantoor van de havenstad een gezondheidscentrum.

Het gezondsheidscentrum
Om toch bepaalde zorg voorzieningen in Delfzijl te behouden, komen de Ommelander Ziekenhuis groep Groningen en huisartsen uit Delfzijl met plannen voor het gezondheidscentrum. In dat centrum moeten zich onder meer huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers vestigen en kunnen inwoners er terecht voor de eerste zorg.

Kosten van het gezondheidscentrum
De totale kosten voor het gezondheidscentrum bedragen ongeveer twee miljoen euro. De bank heeft haar akkoord al gegeven, verder moeten onder meer Delfzijl, de NAM en de provincie geld bijleggen. De gemeente heeft inmiddels 100.000 euro toegezegd. Als alle partijen hun ja-woord hebben gegeven, moet het gezondheidscentrum begin 2018 de deuren openen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.