Gaswinning

De gemeente moet zich maximaal inspannen om de nadelige gevolgen van de gaswinning op te vangen en haar inwoners te ondersteunen bij het verkrijgen van compensatie.

Voorzieningen

Het in stand houden van voldoende voorzieningen zoals de Molenberg, de bibliotheek en opleiding op het gebied van muziek en kunstvormen, zijn erg belangrijk voor de leefbaarheid van de hele gemeente.

Landbouw

Onze land- en tuinbouw is een innovatieve sector. Wij ondersteunen initiatieven om productie te vernieuwen zodat de sector nog duurzamer, gezonder en concurerender wordt.

Sport

Het CDA kiest voor uitstekende zorg en welzijn, of het nou gaat om het behouden van medische voorzieningen of gezonder leven door te sporten.

Dorpen en wijken

Het CDA vindt het van groot belang dat de gemeente er alles aan doet om inwoners in dorpen, buurten en wijken te betrekken bij besluiten over de leefbaarheid en de inrichting van hun directe leefomgeving.

Duurzame energie

We moeten de kansen op het gebied van duurzame energie omarmen, op die manier dragen we bij aan het milieu en het vergroten van de werkgelegenheid in onze regio.

Ouderen

Het CDA wil meer aandacht en waardering voor alles wat onze ouderen hebben gedaan en nog steeds doen voor de jongere generaties, denk bijvoorbeeld aan de onmisbare mantelzorgers en vrijwilligers.

Bekijk ons verkiezingsprogramma

Politiek is keuzes maken, keuzes voor de toekomst van Delfzijl en onze regio. Naast deze tien keuzes, hebben wij in ons programma onze keuzes op een rij gezet.

Zorg

De inwoners van Delfzijl hebben recht op goede zorg. Het CDA pleit ervoor om tenminste een spoedeisende hulppost in Delfzijl beschikbaar te houden, daarnaast is voldoende huisartsenzorg van belang.

Ondernemers

Delfzijl moet zich volgens het CDA profileren als ondernemersvriendelijke gemeente. Een meedenkende en pro-actieve houding van de gemeente zorgt voor een gunstig vestigingsgebied.

Onderwijs

Het CDA staat voor kwalitatief goed onderwijs. Investeer in kennis en innovatie zodat jongeren het beste uit zichzelf kunnen halen. Meerdere onderwijsvormen onder een dak geniet de voorkeur.

Vertel ons uw keuzes

Wij zijn benieuwd wat u vindt! Heeft u een vraag, wilt u uw zorgen delen of heeft u goede ideeen voor de toekomst van Delfzijl, neem dan contact met ons op.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.