17 februari 2021

Bewoners betrekken bij plannen Opwierde

Bewoners betrekken bij plannen Opwierde
Tijdens de raadsvergadering van woensdag 17 februari 2021 heeft de gemeenteraad gesproken over de plannen voor de woonwijk Opwierde in Appingedam. De grootste woonwijk van Appingedam gaat de komende jaren behoorlijk op de schop. Er gaan honderden huizen tegen de vlakte, omdat ze niet aardbevingsbestendig zijn.
Tijdens de raadsvergadering is gesproken over het zogenaamde 'beeldkwaliteitsplan'. In dit plan wordt gesproken over Opwierde-I, dat is het eerste gedeelte van de woonwijk dat op de schop gaat, ten noorden van de Burgemeester Klauckelaan en de Burgemeester Hooft van Iddekingesingel. In het plan staat op hoofdlijnen hoe de huizen in de wijk er straks uit komen te zien.
Het CDA heeft tijdens de vergadering complimenten gegeven voor het plan dat er ligt, het ziet er goed uit. Maar het plan verdient ook extra aandacht op bepaalde punten. Het belangrijkste is de inbreng van bewoners. Het CDA gaf tijdens de vergadering aan: 'Het gaat in dit plan om de stenen, maar in die huizen wonen mensen en het zou heel goed zijn als die op een goede wijze meegenomen worden in het traject. Wij horen signalen dat dit nog niet goed gebeurt', zegt CDA-raadslid Aagtje Elderman. De komende tijd zal het CDA de ontwikkelingen rond het contact met de bewoners nauwgezet volgen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.