29 december 2021

De eerste 350 dagen als Raadslid in de gemeente Eemsdelta

In 2014 werd ik fractie assistent voor het CDA in de gemeente Appingedam. Als 18-jarige in de politiek was het even wennen maar vooral een grote uitdaging voor mijzelf. In deze functie heb ik veel mogen leren waar ik een ieder die daaraan heeft bijgedragen dankbaar voor ben. Mijn doel is altijd geweest om samen te werken aan de toekomst. Dit betekent dat iedereen daaraan mag bijdragen en dat het van groot belang is dat iedereen gehoord wordt.

In de zeven jaar als fractie assistent ben ik kandidaat geweest voor de Provinciale Staten en later lijstduwer van de landelijke lijst. Het CDA én het CDJA hebben mij betrokken bij een leerproces waar geen einde aan komt. Politiek is veranderlijk en elke keer is het nodig om je extra te verdiepen in een bepaalde situatie. Dit maakt de politiek zo bewegelijk en leerzaam.

18 november 2020 waren de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Eemsdelta. Hier mocht ik als vijfde op de lijst verkiesbaar zijn als kandidaat raadslid. Op basis van voorkeursstemmen werd ik verkozen tot raadslid. Dit overviel mij enorm en ik ben zeer dankbaar voor het vertrouwen dat ik heb gekregen van de kiezers. Nu kwamen er meer uitdagingen op mijn pad waar ik mijn verantwoordelijkheden wil nemen ten goede van alle inwoners en betrokkenen van onze gemeente Eemsdelta.

In januari 2021 werden de verkozen raadsleden geïnstalleerd. Dit was een fysieke vergadering. Kort erna werden de vergaderingen digitaal uitgevoerd wegens de maatregelen omtrent Corona. Het was daardoor erg lastig om raadsleden te leren kennen in een andere setting. Gelukkig konden later de vergaderingen weer fysiek plaatsvinden. Ik merkte dat het heel erg wennen was dat ik nu niet op de publieke tribune zat en mijn bijdrage hield in de fractievergaderingen. Mijn collega’s van de fractie hebben hier veel in ondersteund en mij wegwijs gemaakt in de procedures van de raad. Binnen de fractie werden de portefeuilles verdeeld. Mijn primaire portefeuilles zijn: Algemene bestuurlijke aangelegenheden en regionale samenwerkingen, personeel en organisatie, versterkingsopgave, centrummanagement/stadspromotie, sport, onderwijs, economie en inkoop/aanbesteding
Door mijn affiniteit met deze portefeuilles ook buiten de raad om maakt het voor mij een hele leuke uitdaging om hiervoor aan de slag te kunnen.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.