20 februari 2023

Fantastisch nieuws

 

Sloop en nieuwbouw mogelijk voor bewoners Derk Boeremastraat in Appingedam

Fantastisch nieuws voor bewoners aan de Derk Boeremastraat. Sloop en nieuwbouw wordt na een lange strijd toch mogelijk. Als @CDAprovincieGR  en @CDAEemsdelta 
hebben we dit punt regelmatig onder de aandacht gebracht in Den Haag. #voorelkaarmetelkaar #CDA
Op maandag 20 februari hebben de bewoners van het project Derk Boeremastraat  het nieuws gekregen dat sloop en nieuwbouw voor hun woning mogelijk is, zonder een eigen financiële bijdrage. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga vertelde dit in een bijeenkomst voor de bewoners in Appingedam. Staatssecretaris Hans Vijlbrief was hier ook bij aanwezig.

Oplossing voor besluit uit het verleden
Annalies Usmany-Dallinga: ” Sloop en nieuwbouw is altijd mogelijk geweest in dit project, maar dan met een eigen financiële bijdrage. Deze eigen bijdrage bleek echter veel van elkaar te verschillen, door een besluit uit het verleden over de schoorstenen waar de bewoners totaal geen invloed op hebben gehad. Hierdoor ontstond er een onuitlegbaar verschil. Samen met staatssecretaris Hans Vijlbrief, Woonstichting Groninger Huis en Nationaal Coördinator Groningen hebben we naar een oplossing gezocht en een nieuwbouwwoning zonder eigen bijdrage mogelijk gemaakt voor deze bewoners.”

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.