De gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum gaan aan de slag met één lokaal sportakkoord. De drie gemeenten streven naar een breed gedragen sportakkoord. Daarom nodigen ze organisaties uit de sport- en beweegwereld, maar ook vanuit welzijn, zorg, onderwijs en commerciële partijen uit om mee te denken en mee te doen. Zodat zoveel mogelijk inwoners gaan sporten en bewegen.

Een lokaal sportakkoord geeft de ruimte om met elkaar te bepalen wat echt belangrijk is en om gerichte acties op het gebied van sport en bewegen te bedenken en uit te voeren. Iedereen die wil meedenken, meebeslissen en meedoen is welkom. Het kan een extra impuls geven aan bestaande initiatieven of aan nieuwe ideeën die ontstaan omdat we met elkaar in gesprek gaan. Het Rijk stelt de komende jaren geld beschikbaar om dit akkoord ook uit te voeren.

In januari en februari worden zoveel mogelijk inwoners, organisaties en bedrijven met affiniteit met sport benaderd om mee te denken. In februari en maart organiseren de gemeenten symposia waar met alle aanwezigen het sportakkoord gemaakt wordt.

Lees meer >>>

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.