16 januari 2021

Wopke Hoekstra gekozen als lijsttrekker CDA

Wopke Hoekstra gekozen als lijsttrekker CDA
Wopke Hoekstra is door de leden gekozen als lijsttrekker van het CDA. Tijdens het online verkiezingscongres op zaterdag 16 januari werd de uitslag van de stemming bekendgemaakt.

Wopke Hoekstra: “Ik ben dankbaar en trots dat ik vandaag ben gekozen als lijsttrekker van het CDA en dat ons verkiezingsprogramma is vastgesteld. Een verhaal waarmee we Nederland weer perspectief kunnen bieden. Al voor de crisis zagen we dat de druk op veel jonge gezinnen heel groot is. Die druk is het afgelopen jaar alleen maar toegenomen. Daarom wil ik de jonge gezinnen in Nederland zo goed mogelijk ondersteunen in het spitsuur van hun leven.

Heel concreet door hen voorrang te geven bij lastenverlichting omdat veel gezinnen een steeds groter deel van hun inkomen kwijt zijn aan vaste lasten. Maar bijvoorbeeld ook door ervoor te zorgen dat ouders extra ondersteuning krijgen bij de geboorte van hun kind in de vorm van meer kinderopvang en meer betaald verlof voor één van de ouders."

Naast de verkiezing van de lijsttrekker werd ook het verkiezingsprogramma en de verkiezingslijst voor de aankomende landelijke verkiezingen vastgesteld. De Groninger kandidaten Anne Kuik en oud-wethouder van het CDA in Appingedam, Lea van der Tuin, hebben daarbij een mooie positie op de lijst gekregen.

Download het verkiezingsprogramma

https://d14uo0i7wmc99w.cloudfront.net/user_upload/CDAverkiezingsprogramma2021.pdf

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.