31 mei 2017

CDA: geen woontoren Reitdiep

Vandaag wordt in de gemeenteraad gediscussieerd over de bouw van een 53 meter hoge woontoren in de wijk Reitdiep. Wat ons betreft is de Reitdiephaven niet de plek voor deze gewenste hoogbouwontwikkeling.

Raadslid Rob Lamers: ‘In de woordvoering van 10 mei jl. heeft het CDA al het standpunt ingenomen dat laagbouw in beeld moet zijn, nu er onoverkomelijke bezwaren zijn tegen dit plan. Dat heeft te maken met de argumentatie. Die is minder dan flinter dun en zwabbert. Het enige argument dat er is, is de woonopgave voor sociale woonruimte en woonruimte in het lagere en midden segment. Met een dergelijke onderbouwing is elke wijk in Groningen vogelvrij voor hoogbouw.'

Wanneer de woontoren wordt gebouwd, heeft dat op termijn veel meer negatieve effecten dan de voordelen van het deels realiseren van de woningopgave. De leefbaarheid in de wijk zal verminderen en draagvlak vanuit de wijkbewoners is er niet of nauwelijks. Wat het CDA betreft gaat het stadsbestuur op zoek naar alternatieven, want de Reitdiephaven is voor de bouw van de woontoren geen geschikte locatie.

Foto: Hollandse Hoogte

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.