Firework display background for celebration anniversary
05 februari 2020

CDA: 'Behoud vuurwerkshow in Ten Boer'

De jaarlijkse vuurwerkshow in Ten Boer moet wat het CDA betreft blijven. De vuurwerkshow is in 2019 nog gefinancierd door de gemeente Groningen, maar in 2020 zal dit niet langer het geval zijn. De vuurwerkshow wordt door veel inwoners bezocht en daarom pleit het CDA voor het behoud van deze vuurwerkshow.

Nu een landelijk vuurwerkverbod steeds dichterbij komt, is het volgens fractievoorzitter René Bolle goed om de mensen in Ten Boer dit alternatief te kunnen blijven bieden. 'We hopen dat de vuurwerkshow met financiering van de gemeente en ondernemers kan blijven bestaan en zo een mooie traditie in stand te kunnen houden.' De kosten voor het evenement zijn relatief laag en daarom ziet Bolle dat niet als een belemmering voor het organiseren van de vuurwerkshow.

De raad van de voormalige gemeente Ten Boer nam in 2017 het initiatief om een jaarlijkse vuurwerkshow te organiseren om overlast te verminderen. Vandaag tijdens de bespreking van het verloop van de jaarwisseling 2019-2020 zal het CDA het behoud van de vuurwerkshow ter sprake brengen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.