24 februari 2023

CDA Groningen ontstemd over antwoorden zeefgebouw

Eind januari stelde het CDA Groningen schriftelijke vragen naar aanleiding van berichtgeving in het Dagblad van het Noorden over gesteggel rond een subsidieaanvraag tussen de gemeente, enkele bedrijven en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Een kleine maand later heeft het college haar beantwoording op deze vragen verstuurd. Het CDA is ontstemd en ontevreden over de beantwoording van het college.

 

“Het college creëert een steeds troebeler beeld van deze kwestie. Aanvankelijk ontkende de gemeente van de subsidieaanvraag te hebben geweten en werd zelfs gesteld dat de huurder beter had moeten weten. Nu schrijft het college vanaf het begin op de hoogte te zijn geweest en mondelinge toestemming te hebben gegeven voor de aanvraag” reageert Armut op de beantwoording van haar schriftelijke vragen.

 

Het CDA Groningen dient vanmiddag een agenderingsverzoek in om binnen twee weken in de gemeenteraad te kunnen debatteren over dit onderwerp. In een derde set schriftelijke vragen vraagt Armut het college in te gaan op de verschillen tussen eerdere statements van de gemeente, de verklaring die de betrokken huurder EST afgelopen maandag publiceerde en de antwoorden van het college op de vragen van het CDA Groningen.

 

“De vrijgegeven wob-stukken en deze beantwoording schetsen het beeld van een gemeente die maandenlang wegkijkt voor een valse bewijsbestemming, dit inzet als drukmiddel in de onderhandeling om de subsidie over te nemen en na het klappen van de onderhandeling diezelfde valse bewijsbestemming gebruikt als gelegenheidsargument om de subsidie zelf te kunnen aanvragen” besluit Armut.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.