680694432
11 maart 2019

CDA Groningen roept college op om gemeentelijk sportakkoord te sluiten

Als het aan het CDA ligt, komt er zo snel mogelijk een gemeentelijk sportakkoord in Groningen. Het moet een akkoord worden van afspraken tussen de gemeente, sportverenigingen, (basis)scholen, maatschappelijke organisaties en bedrijven met als doel om inwoners meer te laten sporten en bewegen.

Het CDA is al langer een groot voorstander van een lokaal sportakkoord. Een extra aanleiding om snel een akkoord te sluiten is de beslissing van het kabinet om 30 miljoen euro in te zetten voor gemeentes met een lokaal sportakkoord. René Bolle: ‘Tijdens de campagne in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaven alle partijen aan extra te willen investeren in sport. Er ligt dan ook een grote kans. De financiële steun vanuit het kabinet is voor het CDA een extra reden om zo snel mogelijk een sportakkoord te sluiten, omdat wij geloven dat dit kan bijdrage aan een actieve en gezonde levensstijl van onze inwoners.’

Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college en hoopt dat de wethouder actie onderneemt. De partij is van mening dat deze kans voor open doel niet gemist mag worden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.