04 april 2022

CDA Groningen start met maandelijks spreekuur

De Groningse gemeenteraadsfractie van het CDA start vanaf komende woensdag met een maandelijks spreekuur. Het is een vervolg op het succes van de Praattafel, waar een aantal maanden geleden mee gestart is door Mirjam Nagelmaker en René Bolhuis. Aan de praattafel kan wekelijks onder het genot van een kop koffie met een CDA’er worden gesproken. Elke eerste woensdag van de maand zal één van de CDA raadsleden aanschuiven. Op 6 april zijn Groningers van harte welkom tussen 10.00 uur en 12.00 uur in Bloemenzaak Mozaïek in winkelcentrum Paddepoel.

Fractievoorzitter Jalt de Haan: “Door middel van een maandelijks spreekuur hopen we het voor onze inwoners gemakkelijk te maken hun ideeën en zorgen met ons te delen. De lage opkomst tijdens de verkiezingen heeft des te meer benadrukt dat het essentieel is voor de lokale politiek om zichtbaar te zijn. Met ons spreekuur hopen we de politiek dichterbij de inwoners te brengen."

 De lage opkomst tijdens de verkiezingen heeft des te meer benadrukt dat het essentieel is voor de lokale politiek om zichtbaar te zijn. 

De Groningse CDA fractie vindt het belangrijk dat er de komende periode wordt gewerkt aan een overheid die dichter bij haar burgers staat en luistert naar hun wensen, behoefte en ideeën. De afgelopen maanden heeft het CDA gezien dat de praattafel een mooi platform is om de burger een stem te geven. “Doormiddel van deze gesprekken horen wij als politiek problemen die gehoord moeten worden, deze problemen nemen wij mee in de komende vier jaar. Dit is voor ons de reden om hier mee door te gaan”, aldus fractievoorzitter Jalt de Haan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.