22 maart 2021

CDA lanceert website om draagvlak betaald parkeren te meten

De Groningse gemeenteraadsfractie van het CDA heeft vandaag de website www.parkerenin050.nl gelanceerd. Doel van de website is te kijken hoe groot het draagvlak onder inwoners - van de wijken Paddepoel, Selwerd, De Hoogte, Coendersborg, De Wijert-Noord, Corpus den Hoorn en delen van de Hoornse Meer - voor de invoering van betaald parkeren is.

Het is een reactie op de plannen van het gemeentebestuur om het betaald parkeren in één keer op grote schaal in te voeren. Daarmee wil zij voorkomen dat het parkeerprobleem verplaatst wordt van de ene naar de andere wijk. Raadslid  Herman Pieter Ubbens zet zijn vraagtekens bij deze argumentatie. ‘Er zijn veel plekken waar op dit moment helemaal geen parkeerprobleem is. Wel worden de bewoners nu op kosten gejaagd. Deze manier van handelen wekt vooral het gevoel op dat het goed is voor de gemeentekas’, aldus Ubbens.

Wanneer er betaald parkeren wordt ingevoerd, is voldoende draagvlak volgens het CDA cruciaal. Raadslid Herman Pieter Ubbens: ‘Het college zegt voldoende te hebben aan signalen uit de betreffende wijken. Maar uit eerdere vragen van mijn fractie blijkt een gedegen draagvlakonderzoek te ontbreken. Daarom pakken we nu met deze website zelf de handschoen op om te kijken hoe inwoners tegen de maatregelen aankijken.’

Wethouder Broeksema komt binenkort met het definitieve voorstel, waarbij men waarschijnlijk nog dit jaar betaald parkeren in een groot gebied wil invoeren.

Foto: ANP Koen Suijk

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.