22 september 2021

CDA: Rijksuniversiteit moet verantwoordelijkheid pakken in de huisvestingscrisis

Begin deze maand werd het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit bezet door studenten. De studenten deden dit om aandacht te vragen voor het tekort aan huisvesting van (internationale) studenten. Het CDA vindt samen met D66, SP, Student en Stad en de VVD dat de RUG heeft nagelaten om de internationale studenten tijdig te informeren over de huisvestingsproblematiek en stelt daarom vragen tijdens het politieke vragenuur.

RUG-bestuursvoorzitter Jouke de Vries is van mening dat de Rijksuniversiteit wel voldoende gedaan hebben om internationale studenten tijdig te informeren over de huisvestingsproblematiek. Hij vindt daarnaast ook dat de universiteit niet verantwoordelijk is voor het probleem. Fractievoorzitter René Bolle is het daar niet mee eens. ‘De RUG en Hanze groeien maar door en zadelen de gemeenschap vervolgens op met de problemen van hun groei. We moeten durven tegen de Hanze en RUG durven zeggen ook zij verantwoordelijkheid moeten nemen in de huisvestingscrisis.'. 

Op het vragenuur van 22 september stelt het CDA samen met D66, SP, Student & STad en de VVD mondelinge vragen over deze kwestie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.