03 juni 2020

CDA, Stadspartij en 100% Groningen bevragen college over de aanpak van graffiti

De gemeenteraadsfracties van het CDA, de Stadspartij en 100% Groningen willen van het college weten welke kosten de gemeente Groningen maakt voor het verwijderen van graffiti en hoe groot de ‘pakkans’ is van dergelijke ‘vandalen’. Ook stellen de fracties, middels schriftelijke vragen, ter discussie of legale graffitiplekken bijdragen aan het terugdringen van illegale graffiti.

Hoewel het graffiti probleem wel eens veel groter is geweest in met name de stad Groningen, constateren de fracties met enige regelmaat dat graffiti nog steeds wordt aangebracht op plekken die daar niet voor bedoeld zijn. Het gaat vaak om ‘handtekeningen’ van hardnekkige graffiti vandalen die opduiken op viaducten, muren en in tunnels en op (elektriciteits)kasten.

CDA-raadslid Herman Pieter Ubbens: 'Graffiti zorgt ervoor dat het straatbeeld verloedert en tast het veiligheidsgevoel van onze inwoners aan. We hopen dat legale graffitiplekken wellicht een oplossing kunnen bieden. Ook vinden wij dat de kosten die worden gemaakt om de graffiti te verwijderen, worden verhaald op de daders'.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.