17 juli 2019

Fracties gemeenteraad willen binnenstad aantrekkelijker voor kinderen

De fracties van CDA, D66, GroenLinks en PvdA willen de binnenstad aantrekkelijker maken voor kinderen. Ze roepen inwoners of organisaties op om mee te denken en geven ideeën graag een plek in een initiatiefvoorstel dat aansluit bij de vernieuwing van de binnenstad. 

Raadslid Herman Pieter Ubbens: 'De afgelopen dagen zijn er al veel reacties binnengekomen. Zo is het idee voor een fontein al meerdere malen geopperd, maar ook een zandbak, trampolines en een klimmuur. We hopen dat we de binnenstad op deze manier kindvriendelijker kunnen maken.'

De partijen komen er nu mee, omdat de binnenstad op de schop gaat. ‘Dit is hét moment om op een financieel verstandige manier de binnenstad een impuls te geven. Spelende en ravottende kinderen zullen het centrum meer reuring geven, bovendien is het ook voor jonge ouders dan aantrekkelijker om naar het centrum te gaan. Het maakt de binnenstad van Groningen nog levendiger en prettiger om te verblijven.

Reageren op de oproep van Herman Pieter Ubbens (CDA), Tom Rustebiel (D66), Rik van Niejenhuis (PvdA) en Femke Folkerts (GroenLinks) kan door foto’s te twitteren met de #spelen050, te reageren via de facebook-pagina’s van de vier partijen of door te mailen. Er wordt automatisch een online collage met ideeën aangemaakt op www.spelenindebinnenstad.nl.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.