13 oktober 2021

Groningen maakt werk van uitleenpunt Uniek Sporten

De gemeente Groningen sluit zich aan bij de uiteenservice van Uniek Sporten. Dit uitleenpunt zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kunnen mensen uit het brede aanbod uiteindelijk een sport kiezen die het beste bij hun past. Dit is een resultaat van schriftelijke vragen die het CDA eind augustus aan het college stelden.

Fractievoorzitter René Bolle is blij met het resultaat. 'Mensen met een lichamelijke beperking kunnen tegen veel verschillende drempels aanlopen om te sporten. Één daarvan is bijvoorbeeld een gebrek aan goede hulpmiddelen. Door deze uitleenpool hopen we dat we deze sporters een handje kunnen helpen.'

Door deze uitleenpool hopen we dat we deze sporters een handje kunnen helpen

Het CDA vindt het belangrijk dat we mensen met een beperking stimuleren en helpen om voldoende te sporten. 'Als je kijkt naar de sportdeelname van mensen met een beperking in vergelijk met de mensen zonder beperking zie je dat deze cijfers flink achter blijven. Uit onderzoek blijkt slechts een kwart van de mensen met een lichamelijke beperking voldoende te bewegen', aldus Bolle. 

Tenslotte blijft het CDA zich hard maken voor toegankelijke sportparken en speelplekken, zodat iedereen er op een prettige manier gebruik van kan maken. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.