07 december 2022

Groningse goede doelen slaan handen ineen met decemberactie

Een fors aantal Groningse goede doelen en de gemeenteraadsleden Jalt de Haan (CDA) en Joren van Veen (PVDA) slaan de handen ineen om in december geld op te halen voor Groningse huishoudens met weinig financiële ruimte. Met de decemberactie ‘Geef hem door’ worden Groningers, die de energiecompensatie van twee keer 190 euro niet of niet volledig nodig hebben, aangemoedigd om een donatie te doen aan één of meer goede doelen. 

“Door een deel of je volledige energiecompensatie door te geven kunnen we samen zorgen voor een golf van solidariteit in onze gemeente waar veel huishoudens buitengewoon zware tijden doormaken. Wij hopen op een warm hart van Groningers die het zich kunnen veroorloven” aldus Marjan Moesker van Stichting Quiet Groningen

Alle maatschappelijke organisaties die bij de decemberactie zijn aangesloten zijn actief binnen de gemeente Groningen en hebben op de website van de decemberactie ‘geef hem door’ beschreven hoe donaties zullen worden ingezet voor Groningse huishoudens in financieel zwaar weer.

“Groningen is op zijn mooist wanneer we de handen ineenslaan. De afgelopen weken hebben we dat mogen doen met verschillende maatschappelijke organisaties. Nu hopen we dat veel Groningers met ons in actie kunnen en willen komen, door een deel van hun energiecompensatie door te geven” aldus Natascha Snoek van Stichting Kledingbank de Zeecontainer.

Vanaf afgelopen maandag is de donatiewebsite geefhemdoor.nl online en open voor donaties aan de aangesloten Groningse goede doelen. Aanstaande woensdag wordt de decemberactie officieel geopend bij Stichting de Oude Bieb in Lewenborg.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.