30 oktober 2018

Joma en Jacob zetten Haren op de kaart

Op woensdag 21 november zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Haren. Bij het CDA staan twee Harense kandidaten opvallend hoog op de kieslijst. Het gaat om Joma Kaal en Jacob Boonstra. Joma is op plek 3 de eerste vrouw op de lijst. Jacob is een bekende binnen de partij en staat op plaats 8.

Joma Kaal
De politiek ervaren Joma Kaal is 61 jaar en is in het dagelijks leven werkzaam als mediator. De afgelopen jaren draaide zij mee als commissielid binnen de gemeenteraadsfractie van Haren. “Nu de herindeling een feit is, vind ik het belangrijk om mee te blijven denken over de ontwikkeling van Haren in goede samenwerking met Ten Boer en de stad Groningen. Vanuit mijn achtergrond als Statenlid in Drenthe heb ik eerder te maken gehad met herindelingen. Ik weet hoe belangrijk het is om de eigen identiteit van onze dorpen te behouden. Daar stá ik voor en daar gá ik voor!”

Jacob Boonstra
De afgelopen jaren was Jacob Boonstra (30 jaar) fractievoorzitter van de CDA-gemeenteraadsfractie in Haren. Hij maakte zich sterk voor onder andere het behoud van de Rieshoek, vrij parkeren en een veilige omgeving bij basisscholen.”Een aantal jaar geleden ben ik voor het CDA in de politiek gegaan omdat ik geloof in de kracht van mensen en de samenleving. Voor het CDA begint politiek namelijk met de erkenning van maatschappelijk initiatief. De nieuwe gemeente Groningen kent een aantal mooie uitdagingen. De binnenstad waar ik zelf vaak kom is prachtig, maar de nieuwe gemeente is meer dan de vierkante meters binnen de Diepenring. Door mijn ervaring als fractievoorzitter in de gemeente Haren weet ik goed wat er in de dorpen zoals Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren leeft. Graag wil ik namens het CDA ervoor zorgen dat de leefbaarheid in wijken en dorpen straks bovenaan de agenda van de nieuwe gemeenteraad staat. Ik ben klaar om door te gaan!”, zegt Jacob enthousiast.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.