Jalt de Haan

Fractiemedewerker

Jalt (1991) is getrouwd en woont met zijn vrouw in de Groningse wijk Helpman. Hij is meester van groep 7 op de Dom Helder Camaraschool in Beijum. Daarnaast is hij fractiemedewerker en woordvoerder Onderewijs en Welzijn.

Waarom CDA? 

"Voor mij is het CDA dé volkspartij. Een partij die zich niet richt op het individu, maar op de samenleving. Een partij die handelt volgens de christelijke waarden en normen. Daarin strijden we als partij tegen ongerechtigheid. We komen op voor mensen die zich eenzaam voelen, kinderen die opgroeien in armoede en ondernemers die onterechte (zondag)boetes krijgen opgelegd.''

Waar wil jij je sterk voor maken in Groningen? 

"Ik heb een grote passie voor het onderwijs in deze stad. Kinderen zijn onze toekomst en het is prachtig om hen te helpen hun eigen unieke talenten te ontdekken en ontwikkelen. Ik wil me inzetten voor de veiligheid rondom scholen. Er gebeuren nog te veel verkeersongelukken rondom scholen, daarom is er meer geld voor verkeersveiligheid nodig. Daarnaast zijn er in Groningen veel schoolpleinen vernield door vandalen. Ze spuiten met graffiti op de muren en slopen speeltoestellen. Daarom moeten daders sneller gepakt worden en moet er strenger worden gehandhaafd. 

Tenslotte ben ik erg dankbaar dat ik samen met Aafke een prachtig huis heb kunnen kopen. Helaas hebben veel van mijn vrienden dit geluk (nog) niet gehad. Er moeten snel veel huizen worden bijgebouwd voor starters en gezinnen, zodat er iets gedaan wordt aan de woninggekte in Groningen."

Wilt u Jalt iets vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.