René Bolle

Fractievoorzitter

René (1981) is getrouwd en woont met zijn vrouw en drie kinderen in Reitdiep. Hij heeft economie gestudeerd en is naast het fractievoorzitterschap van het CDA Groningen werkzaam als financieel adviseur bij Provincie Drenthe.

Waarom CDA? 

"Het CDA is een partij in het midden die vier uitgangspunten heeft die nog steeds staan als een huis. Zo vindt het CDA dat je verantwoordelijkheid met elkaar deelt en solidair bent met elkaar. Maar ook dat we er samen voor moeten zorgen dat we onze  gemeente door kunnen geven aan onze (klein)kinderen en daar is goed duurzaam beleid voor nodig."    

Waar wil jij je sterk voor maken in Groningen? 

"In de politiek gaat het vaak over visies en ambities. Maar deze visies en ambities zijn niets waard als je ze niet kunt betalen en als je directe leefomgeving niet op orde is. Wijkvoorzieningen, bibliotheken, sportverenigingen en veilige en opgeruimde stad. En niet te vergeten: zorg die goed geregeld is. Dat zijn de prioriteiten. Ik wil me inzetten voor een Groningen waar de gemeente niet met geld smijt maar zaken effectief en efficiënt organiseert. En dat doe je niet alleen en vanuit het stadhuis. Zoek de samenwerking met verschillende partners uit het onderwijs, culturele sector, ondernemers, zorginstellingen, verenigingen en natuurlijk de stadjer. De overheid die alles regelt heeft zijn langste tijd gehad, het is weer tijd voor de samenleving. Alleen zo komen we een stapje verder in Groningen."

Wilt u René iets vragen? Neem gerust contact met ons op.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.