Raadsoverleg van 29 september 2021

Agendapunt Bestemmingsplan agro-logistieke weg Warffum. Lees hier de stukken onder agendapunt C.10 >>>

 

Voorzitter,

Allereerst wil ik de insprekers danken voor de moeite die ze hebben genomen om in te spreken bij dit agendapunt. Dit geld uiteraard ook voor diegene die de pen heeft gepakt en schriftelijk zijn of haar zienswijze heeft gegeven.

Voorzitter, de CDA fractie is van mening dat het college door moet gaan met de ontwikkeling van deze nieuwe weg. Wij hebben alles overwegende de conclusie getrokken dat deze nieuwe weg voor Warffum, in elk geval voor een gedeelte van het dorp en dan doel ik op de Oosterstraat en omgeving,  een behoorlijk ontlasting van vooral landbouw verkeer betekend als deze nieuwe weg is gerealiseerd. En daarbij dan ook weer meer woongenot en hopelijk een veilige straat eventueel nog na een herinrichting van de Oosterstraat.

Wel delen wij de mening van sommige inspraak reacties dat er goed moet worden gekeken hoe er veilige aansluitingen plaats gaan vinden bij de aansluiting met Kloosterweg en de Westerhornseweg. En uiteraard ook voor de fietsers die vanaf het parallel lopende fietspad afslaan naar de twee voorgenoemde wegen. Wij vertrouwen erop dat u hiervoor veel aandacht heeft zodat de kwetsbare verkeersdeelnemer maximale veiligheid word geboden.

Daarnaast komt ook in de inspraakreacties Onderdendam weer naar voren omdat deze weg misschien een “verkeer aanzuigende” werking heeft. Ook hiervoor vragen wij nadrukkelijk aandacht, dat deze weg niet voor meer verkeer in Onderdendam mag zorgen. Dit dorp gaat al genoeg gebukt onder het vele verkeer. Kan het college aangeven hoe we het verkeer in Onderdendam niet laten toenemen door de aanleg van deze weg?

De nieuwe agroweg wordt vooral aangelegd om het landbouwverkeer uit het dorp en dan voornamelijk de Oosterstraat en omgeving te weren. In hoeverre spelen deze problemen aan de andere zijde van de N363 in Warffum? Omdat na verluid ook (veel) landbouw verkeer van het ene kant van het dorp naar de andere kant moet. Voorziet u aan deze zijde in Warffum ook nog aanpassingen of volstaat hier de huidige situatie?

 

Jakob de Vries

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.