16 juli 2018

CDA Het Hogeland op bezoek bij ondernemers in Winsum

Op vrijdag 13 juli zijn kandidaat-raadsleden, wethouders en bestuursleden van CDA het Hogeland op bezoek geweest bij diverse ondernemers in Winsum. Er worden op dit moment vele initiatieven ontplooid door ondernemers om Winsum weer op de kaart te zetten. Reden voor het CDA om in gesprek te gaan met een aantal van deze ondernemers.

Eerst werd een bezoek gebracht aan café The Corner in Winsum. Dit gebouw wordt door ondernemer Tom de Boer in oude glorie hersteld, waarbij gebruik wordt gemaakt van een subsidieregeling van de gemeente Winsum om het centrum een impuls te geven.Aansluitend gingen de CDA’ers in gesprek met de ondernemersvereniging in Winsum.

Daarna werd een bezoek gebracht aan Marenland in Winsum. Onder het genot van een lunch vertelde eigenaar Robbert van Barneveld over de recreatieve mogelijkheden voor Winsum en de nieuwe gemeente het Hogeland.

De tweede “CDA het Hogeland On Tour” dag werd afgesloten aan de Oude Winsumerstraatweg, waar het bedrijf Pol Schoonmaak en Glazenwasserij is gevestigd en ook de autocross wedstrijden worden georganiseerd. Met eigenaar Klaas Pol werd gesproken over de herbestemming van vrijkomende agrarische panden en de inspanningen die door Autosport Groningen moeten worden gepleegd om de succesvolle autocross te organiseren.

Vanuit het CDA was er veel waardering voor de vele initiatieven in Winsum. Voor de nieuwe gemeente het Hogeland ligt er belangrijke opgave om dergelijke initiatieven van ondernemers te omarmen en waar mogelijk te faciliteren en te stimuleren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.