De fractie van het CDA heeft naar aanleiding van de presentatie over de versterkingsoperatie van woensdag 26 januari en een aantal onlangs binnen gekomen mails aanvullende vragen over de locaties in Uithuizen voor de wisselwoningen.

Vraag/vragen

  1. Tijdens de presentatie werd genoemd dat er meer wisselwoningen noodzakelijk zijn in met name Uithuizen en dat daar nog een locatie of locaties voor gezocht worden. Lopen we nu niet steeds wat achter de feiten aan? Is het niet beter om nu in 1 keer een grote locatie te zoeken?

  2. Tevens werd de optie genoemd om voor een locatie vergunningtechnisch meer mogelijk te maken en aan de hand van een harmonicamodel bij te bouwen als dat noodzakelijk is. Dit spreekt ons als fractie zeker aan en kan het tempo alleen maar versnellen. Ook kwam tijdens de presentatie de locatie rond het zwembad weer in beeld. Is het college bereid om te kijken naar mogelijkheden rond het zwembad om een forse locatie met wisselwoningen mogelijk te maken?

  3. Rond de locatie Treubweg/Heerdweg is vanuit de bevolking de nodige weerstand om meerdere redenen. Een van de zorgpunten is de toegang tot de locatie samen de versterkingsopgave in het gebied. We hebben tijdens de presentatie begrepen dat de logistieke uitdaging nog in kaart gebracht moet worden. Is het niet veel logischer om de wisselwoningen rond het zwembad te bouwen, waar de nodige ruimte is en vele malen toegankelijker is dan aan de Treubweg/Heerdweg?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.