CDA-Tweede Kamerlid Anne Kuik tourt door de provincie Groningen voor ‘Gronings Advies’. Elke maand is het Groningse Kamerlid in een andere gemeente om in gesprek te gaan met inwoners, lokale initiatieven te zien en om te horen wat nu typisch de lokale kracht en aanpak is.

Kuik: ’24 mei ben ik in Zoutkamp. Ik ben benieuwd wat de inwoners mij willen meegeven en wat de aanpak is waar heel Nederland van mag horen’! De lokale CDA-fracties nemen Kuik mee tijdens het ‘Gronings Advies’ van hun inwoners, en andersom komen de lokale fracties een kijkje in de keuken nemen in de Tweede Kamer. ‘Het is een soort ‘jouw fractie, mijn fractie’, zodat lokaal en landelijk sterk met elkaar verbonden zijn’, aldus Kuik.

CDA het Hogeland is blij met de betrokkenheid van Anne Kuik. “Ze is vaak te vinden in onze mooie gemeente en weet wat er speelt, aldus CDA fractievoorzitter Peter Ritzema.

Op vrijdag 24 mei start het Gronings Advies uur om 16.30 u ( tot 17.30 u) waar inwoners van harte uitgenodigd zijn om in gesprek te gaan met Kuik.

Locatie: Restaurant ZK 86. Reitdiepskade 1A Zoutkamp

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.