14 februari 2018

Ruth Peetoom bezoekt CDA Het Hogeland

Landelijk CDA voorzitter Ruth Peetoom is vrijdag 23 februari te gast bij CDA Het Hogeland. Per 1 januari 2019 vormen de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond de nieuwe gemeente Het Hogeland. De CDA afdelingen van deze gemeenten zijn inmiddels al samengevoegd tot 1 nieuwe afdeling.

In de middag vindt een werkbezoek plaats aan de Twaalf Hoven. Daar laten Ruth Peetoom en de CDA fracties uit de BMWE gemeenten zich bijpraten over het unieke project “de Tirrel” , waar zorg, onderwijs, sport en vrije tijd samen komen op 1 locatie. Ook wordt een bezoek gebracht aan het nabij gelegen bouwplan “Munster”. De nieuwe wijk, die plaats biedt aan 150 woningen, wordt duurzaam ontwikkeld. Wonen zonder gasaansluiting in een waterrijke en groene omgeving, dat kan straks aan de oostzijde van Winsum.

In de avond is er een openbare bijeenkomst, waar Ruth Peetoom in discussie gaat met de aanwezigen over plattelandsontwikkeling in relatie tot de naderende herindeling per 1 januari 2019 en de gevolgen voor de identiteit van de 4 afzonderlijke gemeenten. Maar uiteraard ook over de thema`s die ons samen binden; wat we voor onze inwoners kunnen betekenen.

Iedereen is welkom de bijeenkomst te bezoeken en in debat te gaan met Ruth Peetoom. De avond begint om 19.30 uur en vind plaats in de grote zaal van de “Twaalf Hoven” , Meeden 1, 9951 HZ in Winsum

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.