CDA Kamerlid Anne Kuik ging woensdag 10 maart op digitaal werkbezoek naar het Jongerenwerk in de gemeente Het Hogeland. Het bezoek was vanwege de coronamaatregelen digitaal. Anne maakte kennis met een aantal jongeren in de leeftijd van 12 tot 21 jaar. Het openhartige gesprek ging over allerlei zaken waar jongeren in deze moeilijke tijd tegenaan lopen.

Zo valt het volgen van de online lessen op school niet altijd mee, en het contact met klasgenoten wordt erg gemist. Sommigen van hen ervaren wel wat gevoelens van eenzaamheid omdat de afstand tussen elkaar groter is geworden en het sociale leven helemaal is weggevallen. Ook werd duidelijk dat de jongere mantelzorgers extra druk ervaren, hier moet extra aandacht aan worden besteed.

Het jongerenwerk probeert desondanks toch diverse activiteiten te organiseren, bijvoorbeeld een online quiz of bingo, maar het is wel moeilijker om het contact met de jongeren te houden. Daarom gaan ze zo veel mogelijk op pad en proberen ze op allerlei manieren bereikbaar te blijven. Aan Anne werd de oproep meegegeven dat het openen van de jongerencentra zeer gewenst is, zodat het onderlinge contact meer snel opgepakt kan worden.

Anne Kuik is op dit moment kamerlid voor het CDA en ze is kandidaat nummer 3 op de lijst voor de Tweede Kamer verkiezingen. Bij dit gesprek was ook Lea van der Tuin aanwezig, zij staat op plek 32 van de lijst en is afkomstig uit Kornhorn (Westerkwartier).

Het werkbezoek is georganiseerd door de CDA afdeling Het Hogeland en bij dit gesprek waren ook de wethouder, Kristel Rutgers, en 4 CDA raadsleden aanwezig.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.