Jakob de Vries 51 jaar, getrouwd, 2 kinderen. Geboren en getogen in Noordwolde (Gr).

Na mijn schooltijd heb ik een paar maanden militaire dienstplicht als beroepsmilitair bepaalde tijd circa 4 jaar in Den Haag gewerkt. Omdat ik ondertussen mijn vrouw had leren kennen in Groningen ben ik teruggegaan naar het Noorden. En werk inmiddels ruim 25 jaar bij hetzelfde bedrijf als accountmanager in de Fire & Security branche.

Van 2002 t/m 2010 heb ik voor het CDA in de gemeenteraad van Bedum gezeten. Daarna vanaf 2014 t/m april 2018 commissielid en vanaf mei 2018 weer in de gemeenteraad van Bedum.

Naast de vele belangrijke zaken die er spelen in onze nieuwe gemeente wil ik mij daarnaast graag inzetten voor diverse thema’s zoals bijvoorbeeld:

• Realiseren nieuwbouw Multifunctionele accommodatie Bedum

• Het uitbreiden van wandel en fietspaden in onze nieuwe gemeente zodat iedereen (nog meer) kan genieten van de prachtige omgeving waarin wij wonen en werken.

• Het verder uitrollen van duurzame energie zoals het lokaal opwekken van zon, wind en biogas energie en alles wat er verder bij komt kijken;

• Het verder versterken van de Maritieme sector;

• Ervoor zorgen dat “het geluid” van Bedum, Noordwolde, Onderdendam en Zuidwolde hoorbaar blijft in de nieuwe veel grotere gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.