Woonplaats: BEDUM

Mijn motivatie om voor het CDA politiek actief te zijn komt onder meer voort uit het idealisme om te streven naar een maatschappij waarbij er een dienstbare lokale overheid (gemeente) is. Die waar mogelijk  luistert en handelt naar de wensen van haar inwoners. Maar die ook zelf haar eigen verantwoordelijkheid  heeft en neemt waar dit moet.  

Als inwoner kan je niet shoppen naar een willekeurige  gemeente die jouw het beste bediend. Op dit moment zie en krijg ik signalen dat de lokale overheid niet altijd voldoende dienstbaar is naar haar eigen inwoners.

 Ik wil mij  inzetten om ervoor te zorgen dat de inwoners centraal staan en dat ook de wensen en behoeften van de diverse dorpen waar mogelijk worden ingevuld.  Daarnaast dat ook in fysieke zin de afstand tot de gemeentelijke organisatie verkleint wordt. En voor zover deze wensen en behoeften nog niet  bekend  zijn bij onze lokale overheid, deze onder de aandacht te brengen en waar mogelijk uitgevoerd te zien krijgen.

Voor het overige probeer ik mij sterk  te maken voor een gemeente  waar het mooi is om te wonen, te werken en te leven.

In een veilige en betaalbare gemeente Het Hogeland!

 

 

Jakob de Vries 51 jaar, getrouwd, 2 kinderen. Geboren en getogen in Noordwolde (Gr).

Na mijn schooltijd heb ik een paar maanden militaire dienstplicht als beroepsmilitair bepaalde tijd circa 4 jaar in Den Haag gewerkt. Omdat ik ondertussen mijn vrouw had leren kennen in Groningen ben ik teruggegaan naar het Noorden. En werk inmiddels ruim 25 jaar bij hetzelfde bedrijf als accountmanager in de Fire & Security branche.

Van 2002 t/m 2010 heb ik voor het CDA in de gemeenteraad van Bedum gezeten. Daarna vanaf 2014 t/m april 2018 commissielid en vanaf mei 2018 weer in de gemeenteraad van Bedum.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.