Johannes de Vries

Wethouder Bedum

Naam: Johannes de Vries 

Adres: Irenelaan 17 

Woonplaats: Bedum 

Telefoon: 0651475842 

E-mailadres: j.devries@bedum.nl

Mijn bezigheden in het dagelijkse leven:
Sinds mei 2014 ben ik deeltijd wethouder voor het CDA. Mijn portefeuilles zijn; Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Vervoer, Openbare Werken, Waterketen, Agrarische zaken, Natuur en landschap, Toerisme en recreatie, Cultuur en Monumentenzorg. Vanaf 2010 tot en met april 2014 ben ik raadslid geweest. Daarvoor niet echt politiek actief, maar hier wel altijd erg geïnteresseerd in geweest. Ruim 25 jaar heb ik gewerkt in de wegenbouw. Eerst bij Ballast Nedam en de laatste 15 jaar bij Reef Infra.

Naast mijn wethouderschap heb ik nog een eigen bedrijfje KWW Bedum. Ik vind dit een mooie afwisseling met mijn deeltijd baan als wethouder en heb afspraken met gemeente gemaakt om bedrijf en politiek goed te scheiden.

Ik ben ruim 50 jaar geleden geboren in het dorpje Opende in het Westerkwartier. Ik ben getrouwd met Sybrig Veenland en we hebben geen kinderen.

Ik heb gekozen voor een functie in de politiek omdat:
Het is mooi om een actieve bijdrage  te kunnen leveren aan de gemeenschap. Ik vind het leuk om met mensen samen te werken, beleid en projecten te realiseren  én te zoeken naar oplossingen die op zoveel mogelijk draagvlak kunnen rekenen.

Mijn motivatie om juist voor het CDA politiek actief te zijn is:
'Samenleven doe je niet alleen' is een slogan die echt bij mij en de christen democratie past. De christen democratische beginselen trekken mij aan in het CDA. Je bent niet alleen op de wereld maar leeft samen met anderen. 

Naast de politiek ben ik geïnteresseerd in:
Ik probeer nog zoveel mogelijk te sporten. Hierbij is squash mijn favoriete binnensport en in de zomer is wielrennen mijn favoriete sport.

Naast het CDA heb of had ik de volgende functies/ nevenfuncties:
Ik ben actief lid van de Hervormde gemeente Bedum en  in de zomerperiode vrijwilliger bij de openstelling van de Walfriduskerk. Inmiddels steeds bekender dankzij de op één na scheefste toren van Europa!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.