Jos Beukeboom

 

Ik heb mij aangemeld voor de kandidatenlijst van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen van de nieuwe gemeente het Hogeland, omdat ik vind dat de kandidatenlijst zo lokaal mogelijk verankerd moet zijn. Zeker nu de gemeente vier maal zo groot is geworden, loert het gevaar dat de politiek verder weg van de mensen komt te staan. Met mijn kandidaatstelling heeft het dorp Zuidwolde en daarmee het zuidelijkste puntje van naar oppervlakte uitgestrekte gemeente ook een aansluiting richting de nieuwe gemeenteraad.

Verder lijkt het me een geweldige uitdaging om als nieuwe fractie te opereren in zo’n veelzijdige gemeente. Waar ik dit met informatie, meningen of ideeën kan ondersteunen wil ik dit graag doen. Bij het CDA voel ik mij het meest thuis, omdat ik in een CDA omgeving ben opgegroeid.

Verder staat het CDA voor mij met name voor een goed rentmeesterschap en aandacht voor de zwakkeren in de samenleving vanuit onze christelijke idealen. Voor het Hogeland betekent dit het openhouden van het prachtige platteland, maar ook met behoud en eventueel uitbreiding van de werkgelegenheid. En het levensvatbaar houden van onze dorpen.

Ik werk als functioneel applicatiebeheerder op de ICT afdeling van een woningcorporatie in Assen. In mijn vrije tijd ga ik in de winter naar ijsbaan Kardinge om te schaatsen en in de zomer bereid ik me daarop voor door middel van hardlopen en fietsen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.