2. Aagtje Elderman-Star (fractievoorzitter)

 

Wie ben ik

Aagtje A. G. Elderman-Star 

Ik ben geboren in 1959 en woon in Garrelsweer. Ben getrouwd met Tonnie en wij hebben 1 zoon en twee dochters. Mavo-4 diploma gehaald in 1976 en daarna ECABO opleiding gedaan. Werkzaam geweest bij accountantskantoor v.d. Leest en Aannemingsbedrijf Benninga. Later als zaterdagbesteller bij de TPGpost.
In 1997 lid geworden van het CDA, als secretaris actief geworden in de politiek en sinds 2002 CDA-raadslid.
In 2006 de Kaderschool van het Steenkamp Instituut gevolgd en het certificaat behaald met de afstudeeropdracht “voortijdig schoolverlaten ook onze zorg”

Waarom het CDA?

Ik heb destijds gekozen voor het CDA omdat het een christen-democratische partij is die hecht aan waarden en die verder kijkt dan de economische groei. De uitgangspunten die mij bijzonder aanspreken zijn o.a. zorg voor de zwakkeren in de samenleving en het gezinsbeleid.  De partij wil werk, zorg, ontspanning en maatschappelijke activiteiten mogelijk maken in combinatie met het gezinsleven.


Wat drijft je in de politiek?

Naast de gewone dagelijkse werkzaamheden zou eigenlijk iedereen bereid moeten zijn zich op een of andere manier in te zetten voor de samenleving. 
Bij het vrijwilligerswerk wat ik doe heb ik ook een aantal bestuursfuncties. Ik wil mijzelf nuttig maken voor de samenleving en voor de gemeente Loppersum in het bijzonder.
In de politiek is het mogelijk enige invloed uit te oefenen, door mee te denken en mee te praten. Te zoeken naar samenwerking met anderen om zo een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Mijn favoriete plek in de gemeente

Ik heb meerdere favoriete plekken in onze gemeente. Ons huis en de tuin, het dorp Garrelsweer waarin ik woon, waar het af en toe bruist van activiteiten. 
Maar ook fiets- en wandelpaden geven een oase van rust, om na te denken en te genieten van de omgeving.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.