3. Arend Laning

Raadslid

Wie ben ik
Arend Laning 
Ik ben geboren in 1959 en woon in Stedum. Getrouwd en heb 2 dochters en een zoon. Ik werk bij de Regionale Brandweer Groningen bij het team Opleiden en Oefenen.
Naast mijn werk ben ik bevelvoerder bij de vrijwillige brandweer in Middelstum en ben actief binnen de Gereformeerde Kerk in Stedum als webmaster en verzorg ik de webradio’s van onze kerkzender bij mensen thuis. In mijn vrije tijd mag ik graag motorrijden en met computers bezig zijn.

Waarom het CDA?
Mijn keuze voor het CDA is een keus voor een christelijke partij die met respect omziet naar een ander en naar onze leefomgeving.

Wat drijft je in de politiek?
Ik ben graag actief in allerlei besturen en wil me graag inzetten voor de maatschappij. Daarbij is het belangrijk vooruit te kijken en niet te lang stil te staan bij iets wat achter ons ligt. Kijken naar de toekomst is belangrijk, samen kunnen we er wat van maken, zoals onze verkiezingsleus zegt:  Respectvol samen leven in een sterke gemeente.

Mijn favoriete plek in de gemeente
Ik ben geboren en getogen in Stedum, voor mijn werk ben ik regelmatig op de Maasvlakte te vinden of in Zweden en Duitsland. De gemeente Loppersum is een plek waar ik mij thuis voel gezien de rust en het landschappelijke karakter die het uitstraalt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.