Europees Parlementsverkiezing

Op donderdag 23 mei 2019 kunt u uw stem uitbrengen voor de Europese verkiezingen. Dit kan op de wijze welke u gewend bent in één van de stembureaus in de gemeente Midden-Groningen. Deze zijn geopend vanaf 7.30 t/m 21.00 uur. 

 

Wie maakt deel uit van de EVP?

Het CDA maakt onderdeel uit van de EVP-fractie en werkt in de fractie samen met zusterpartijen als CDU (Duitse zusterpartij) & CD&V (Belgische zusterpartij). 

De EVP (Europese Volkspartij)

De Europese Volkspartij (EVP) is de grootste Europese fractie in het Europees Parlement. Deze Europese fractie bestaat uit 217 leden. In de fractie van de Europese Volkspartij hebben centrum- en centrum-rechtse, pro-Europese politieke krachten uit de lidstaten van de Europese Unie zich verenigd.

De EVP streeft naar een socialemarkteconomie en meer concurrerend en democratischer Europa, dat dichter bij de burgers staat.
De EVP was de eerste transnationale politieke partij die ooit op Europees niveau werd opgericht en de EVP-fractie is momenteel de sterkst vertegenwoordigde fractie in het Europees Parlement. 

Europees verkiezingsprogramma 2019-2024

Zie hiervoor de link: https://d2vry01uvf8h31.cloudfront.net/CDA/Documenten/2019/CDAEUvkp %5B2019-2024%5D-digitaal_01.pdf

EPP Group Engelse afkorting van de EVP

De Engelse benaming voor de EVP-fractie is EPP group (European People's Party)

Voor meer informatie zie de website: www.eppgroup.eu 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.