04 december 2021

Henk Wiersema winnaar Henk Faber Bokaal

Henk Wiersema uit Siddeburen is de bruggenbouwer van het jaar! Dit verdient hij omdat hij zoveel partijen onvermoeibaar bij elkaar bracht om een MFC te verwezenlijken in de actieve gemeenschap van Siddeburen. Hij verdient in de ogen van het CDA Midden-Groningen de Henk Faber Bokaal.

Henk Wiersema heeft zich jarenlang vol verve ingezet en daarbij mateloos veel vergaderingen belegd met de inwoners van Siddeburen en met een reeks van instanties om te komen tot het Multi Functioneel Centrum in Siddeburen. Dit is een prestatie die buiten proportioneel veel van de commissie heeft gevergd. Deze commissie werd voorgezeten door een onvermoeibare kracht als Henk Wiersema. Na 6 jaar bruggenbouwer te zijn geweest tussen Aardbevingsschade, NAM, Gemeente, Provincie, tal van fondsen, het dorpsbelang, het benaderen van bedrijven die een MFC financieel haalbaar maken, als bibliotheek, huisartsenpraktijk, fysiopraktijk, Cosis, Thuiszorg, de PKN-kerk, veel muziek- en zangverenigingen, toneel enz. enz. Is het gelukt om in Siddeburen een prachtig MFC te realiseren. Een bezoek van onze koning Willem Alexander was een kroontje op een geslaagd traject. Een verrijking voor het dorp Siddeburen, gesteund door veel vrijwilligerswerk.

De kandidaat moest dus beschikken over heel wat goede eigenschappen. Gelukkig kon de jury, bestaande uit Marjon Bouma, de weduwe van Henk, Christiaan Wiepkema, winnaar van de eerste Henk Faber Bokaal, Erianne van der Burg, fractievoorzitter en Marlies Roelvink, bestuurslid kiezen uit meerdere voordrachten.De uitreiking vond plaats op vrijdag 3 december in hoe kan het anders: het MFC in Siddeburen, onder toeziend oog van zijn gezin, de voordrager, de commissie waarmee hij dit huzarenstukje heeft gerealiseerd. Hij werd toegesproken door Erianne van der Burg, fractievoorzitter CDA MG en jurylid:

In haar speech haalde zij een aantal zinsneden uit de voordracht aan:
"Dit alles deed je met hulp van vele mensen en commissies die elk een stuk op zich namen. Jij stuurde het aan en de grote commissie besloot dan uiteindelijk wat er ging gebeuren. Jouw inzet was vaak nodig om de spanning erop te houden en vooral met de instanties was dit een opgave. Met jouw eigenschappen voldoe je wat ons betreft helemaal aan de criteria voor de Henk Faber Bokaal."

Hierna vond de overhandiging plaats van de bokaal. Deze is gemaakt door Josephine Wortelboer, kunstenares uit Schildwolde. De bokaal verbeeldt “ De 3 sprong brug “ in het Slochterbos. Dit met de gedachte dat Midden-Groningen is ontstaan door de samenvoeging van de 3 gemeenten, Slochteren, Menterwolde en Hoogezand - Sappemeer. De competenties waarover een bruggenbouwer beschikt zijn in gestempelde letters over de “Brug” geplaatst, deze worden ingezet voor de hele gemeenschap.

Henk ontvangt een geldbedrag van € 200,= waarvan hij de helft mag besteden aan een goed doel naar keuze binnen onze gemeente. De andere helft is voor de winnaar zelf. 

Een mooie bos bloemen voor zijn vrouw die hem vele uren heeft moeten missen mocht natuurlijk niet ontbreken.

De bokaal heeft de naam van Henk Faber, voormalig voorzitter van de lokale afdelingen van het CDA voorheen in Slochteren, later in Midden-Groningen. Helaas leeft hij niet meer. Hij beschikte over de vaardigheden om mensen belangeloos en op een enthousiaste manier bij elkaar te brengen en tegengestelde belangen te overbruggen. Een bruggenbouwer.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.