18 maart 2021

informatiebijeenkomst verlichting

Luister terug!

Openbare informatiebijeenkomst over de verlichting windmolens A7/N33

Vanmiddag, 18 maart om 15.00 laat de gemeenteraad zich informeren door dhr. Veldink, Lecturer Sustainability, Energy and Business Ethics aan de Hanzehogeschool in Groningen over de wet en regelgeving omtrent de verlichting op de windmolens.De inleiding wordt verzorgd door Erianne van der Burg-Versteeg, fractievoorzitter CDA. Midden-Groningen. 

De gemeenteraad van Midden-Groningen heeft al meerdere keren aandacht gevraagd voor mogelijkheden om de hinderlijke verlichting op de windmolens aan de N33/A7 uit te schakelen. Strenge regelgeving zorgt ervoor dat dit op korte termijn niet mogelijk lijkt, terwijl alle betrokken partijen hun medewerking willen verlenen. Reden voor de gemeenteraad Midden-Groningen om zich te laten informeren over de actuele regel- en wetgeving rondom de verlichting op windmolens.

Dhr. Veldink is expert op gebied van de wet- en regelgeving rondom de verlichting op windmolens. Ook werkt hij al langere tijd aan een convenant om overheden, maatschappelijke organisaties en eigenaren van windmolenparken bij elkaar te brengen om de politieke druk op te voeren.

Het CDA Midden-Groningen heeft begin januari 2021 schriftelijke vragen gesteld aan het college om het nop te roepen zich te informeren en actie te ondernemen om de hinderlijke verlichting op de windmolens op te lossen.

Luister terug op https://bestuur.midden-groningen.nl/Vergaderingen/Informatiebijeenkomst/2021/18-maart/15:00

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.