25 november 2021

Midden-Groningen kleurt oranje in strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

Vanaf 25 november zal de Juffertoren van Schildwolde in het oranje worden verlicht. Dit op initiatief van Erianne van der Burg, fractievoorzitter van CDA Midden-Groningen. In juni riep zij in de raad op om als gemeente Midden-Groningen mee te doen aan Orange The World. Orange The World is een internationale campagne die is gericht op het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne trapt af op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december. 

Erianne:
‘Ik ben zelf lid van de Soroptimisten club Eemsmond, en hieronder valt ook de gemeente Midden-Groningen. Soroptimisten Nederland is een serviceclub voor vakvrouwen en zet zich in voor verbetering van de positie van vrouwen en meisjes. Sinds 2016 doet Nederland mee aan Orange The World. In de afgelopen jaren werden onder andere de Sfinx in Egypte, het Vredespaleis en Times Square al oranje uitgelicht. Helaas is inzet op internationaal, nationaal en lokaal niveau nog onverminderd hard nodig. In het afgelopen jaar met de coronacrisis wordt zelfs gesproken over een schaduwpandemie. In sommige landen is het aantal meldingen verdrievoudigd en het aantal moorden op vrouwen schrikbarend toegenomen.

Dit jaar is het thema van de campagne preventie. De nadruk ligt op signaleren, melden en hulpverlenen. Iedereen kan helpen in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Het motto is dan ook:

Ik ben Medestander, jij ook?’

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.